Kjente MC-førere

Noen av de mest kjente MC-førerne i verden finner vi i Paris- Dakar løpet og på superbike-banen. Favorittene i år på superbikebanen er Tom Sykes, Sylvain Guintoli og Marco Melandri.

Tom Sykes

Tom Sykes har kjørt race profesjonelt siden 2003. Men det var ikke før i 2007 han fikk blir med på British Superbikes for første gang. Han kjørte da for Stobart Vent-Axia sitt Honda lag sammen med Shane Byrne. Hans beste plassering disse årene var noen fjerdeplasser.Siden 2008 har han vært en del av World Superbikes etter hans debut som et wildcard i Brands Hatch. Han imponerte med en sjette plass, hvor han klarte å komme seg inn foran 3 andre Suzukier med sterkere motorer.

Sylvian Guintoli

Franskmannen har vært en del av motorsykkelmiljøet siden 2000, da med 250cc sykler produsert av Honda, Aprilia og Yahama. Han var med på motoGP for første gang i 2007. Han beskrev dette som «en drøm kommet i oppfyllelse» i et intervjue etter racet. Han har siden den gang vært med på mange race, men hadde en pause i sesongene 2009 og 2010.

Marco Melandri

Denne førerer kjører nå for BMW, Motorsport World superbike team. Han er fra Italia, og ble født i 1982. Han første store bragd var da han klarte å vinne 250cc World Championship i 2002.